Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Civilminister Ida Karkiainen (S) besökte Hyltebruk

Under tisdagseftermiddagen besökte civilminister Ida Karkiainen (S) Hyltebruk och MP-huset.

Under besöket fick ministern veta mer om arbetsmarknadsenheten, MP-huset och det ESF-finansierade projektet Målmedveten på hemmaplan som nu håller på att avslutas efter två år.

Målmedveten på hemmaplan är ett samverkansprojekt mellan Hylte, Falkenberg och Laholms kommuner samt Arbetsförmedlingen. Det kom till efter att Arbetsförmedlingen omorganiserat och lagt ner sina lokalkontor i de tre kommunerna, och syftar till att stärka samverkan inom och mellan de fyra organisationerna för att hjälpa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden närmare en egen försörjning.

Ministern fick information om projektet och dess bakgrund av Hyltes kommunchef Emma Gröndahl och projektledare Johanna Fredriksson. Dessutom pratade hon med två deltagare i projektet, Barbro Rynbäck och Mahmod Alnader, och arbetsmarknadsenhetens anställda Yasmin Ateih och Ulrika Nagel Danerbrant för att få veta mer om deltagarnas historier och hur verksamheten har hjälpt dem vidare.

Efter dragningen, samtalet och en rundtur i MP-husets lokaler var ministern positiv.

– En fantastisk verksamhet! Det är väldigt roligt att träffa Barbro och Mahmod och se vad det betyder för dem på ett mänskligt plan, men också vad det betyder på kommunnivå. Det är väldigt smart med den här typen av samverkan, säger Ida Karkiainen (S).

Med på träffen fanns även kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun Ronny Löfquist (S) och kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun Per Svensson (S).

– Det är bra att statsråd kommer ut även till mindre kommuner, och det är viktigt för oss att lyfta vår samverkan med Falkenberg och Laholm, säger Ronny Löfquist (S).

Ministerbesök IK

Runt bordet, från vänster: Per Svensson (S), Ronny Löfquist (S), Ida Karkiainen (S), Johanna Fredriksson, Barbro Rynbäck och Mahmod Alnader. Stående: Emma Gröndahl.

Kontakt