Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Årets pristagare uppmärksammades på fullmäktige

Årets kulturpristagare och ungdomsledarpristagare i Hylte kommun 2019.

Årets pristagare hyllades under fullmäktiges sammanträde igår kväll, Per Yngve Bengtsson, fick årets kulturpris och Jenny Andersson och Mia Grön Robertsson tilldelades årets ungdomsledarpris.

Under gårdagens kommunfullmäktige hyllades mottagarna av årets kultur, miljö och ungdomsledarpris. Med dimplom, blommor och en värdecheck om 3000 kronor tackades pristagarna för sitt engagemang i bygden.

Per Yngve Bengtsson som mottog kulturpriset för sitt arbete med de populära Tågdagarna i Landeryd tackade för utmärkelsen och fastslog att det finns mycket att vara stolt över i Hylte kommun.
- Priset är stimulerande på ett personligt plan och jag tackar ödmjukt för utmärkelsen, det är många goda krafter som samverkar i det här arbetet och jag ser priset som ett uttryck för att även kommunen tycker att det är ett viktigt event. Jag vill idag även sända en tanke till alla dem som en gång drog igång det här, det är viktigt att komma ihåg dem. Vi är starka tillsammans och vi har mycket att bjuda på i kommunen och det ska vi vara stolta över.

Mia Grön Robertsson och Jenny Andersson tog emot priset som årets ungdomsledare för deras engagemang i Hylte Ryttarförenings ungdomssektion. Tjejerna berättar att priset kom som en glad överraskning.
- Det här var inget vi kunde drömma om, det kom som en total överraskning. Men det känns bra, otroligt bra! Det är gemenskapen i föreningen som driver oss, glädjen över att kunna lära ut och tillföra något positivt för barn- och unga. Vi knyter naturligtvis även egna kontakter, vi lär känna nya människor, men framförallt handlar det om att få möjligheten att göra någons dag! Det känns bra.

Årets miljöpris gick till biologen Jessica Johansson som även är utomhuspedagog, naturguide och initiativtagare till aktiviteter som exempelvis Café-planet i Hyltebygden, hon är även medarrangör i festivalen In to The Woods. Jessica kunde inte medverka på prisutdelningen denna kväll varför hon uppvaktades tidigare i veckan.

Årets miljöpristagare i Hylte kommun, Jessica Johansson

Biologen och utomhuspedagogen Jessica Johansson fick ta emot årets miljöpris.

Kontakt