Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Årets kommunala tjänsteman jobbar med omsorg

En stark tro på individens egen förmåga och hög rättssäkerhet ger Christina Svensson, enhetschef vid omsorgskontoret, titeln som Årets kommunala tjänsteman i Hylte kommun. 
- Det känns jättebra att företagarföreningen väljer att ge utmärkelsen till en tjänsteman som arbetar med de ”mjuka” frågorna, säger Christina Svensson.

Grattis till utmärkelsen! Blev du överaskad?
-  Ja, det blev jag.  Gunnar Schuberg, som sitter med i företagarnas nomineringsgrupp, besökte mig på arbetet och bjöd in mig till festligheterna på Gästis.

I fredags hölls en lunch på Torups Gästgiveri för företagarföreningens medlemmar, deras respektive och de som var nominerade till årets företagare, årets unga företagare och årets kommunala tjänsteman. Ordföranden i Företagarna Hylte Linnea Pettersson och Gunnar Schuberg delade ut blommor och ett diplom med juryns motivering:  

”Christina Svensson har en lång och gedigen karriär inom äldre- och handikappomsorgen i vår kommun och är idag enhetschef på stabs- och myndighetsavdelningen vid omsorgskontoret. Ett genomgående drag i Christinas arbete har varit en stark tro på individens egna förmågor. Hon har därför skapat möjligheter för den enskilde att klara sig själv i så stor utsträckning som möjligt. Hennes arbete har också präglats av hög rättsäkerhet och av ordning och reda. Denna kombination har skapat stor respekt bland brukare och arbetskamrater och bidragit till en av Sveriges bästa verksamheter inom området. För detta förtjänar Christina titeln Årets kommunala tjänsteman 2016.”

Hur känns det?
-Jag är stolt och glad, de har skrivit en väldigt fin motivering. Eftersom jag inte jobbar med konkreta företagarfrågor så känns det extra bra att bli uppmärksammad. Det vi arbetar med på omsorgskontoret, med vård och omsorg, berör alla på något sätt, säger Christina Svensson.

Kontakt