Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Årets Hedersdiplom till Hylte-gastronom

Hallands MatAkademi delade på förmiddagen den 3 november ut priser på Halmstad slott. Årets Hedersdiplom 2015 tilldelades Alf Andersson, gymnasielärare på Vildmarksgymnasiet i Hylte kommun.

Juryns motivering:
”Alf Andersson har under många år med energi, drivkraft, uppfinningsrikedom och passion inspirerat och spridit sin långa erfarenhet och kunskap kring mat från att gå från råvara via förädling till tallriken. Hans otal böcker kring just detta tema har spridits långt utanför Sveriges gränser och på så sätt satt region Halland på kartan som ett kunskapscentrum när det gäller matkultur och kunnande.

Han har också sett till att öka kunskapen både hos barn och ungdomar via det gymnasium som han själv varit med att upprätta där ett av uppdragen har varit att sprida och utveckla både kunskapen och erfarenheten att på ett hållbart och etiskt sätt nyttja de råvaror som står till buds i vår halländska natur.

Via Vildmarksgymnasiets viltbutik, Jägareförbundet och Hushållningssällskapet med mässor och kurser har Alf sett till att Hallands invånare fått till dels både imponerande lektioner i styckningens ädla konst till smakprov på de förädlade råvaror som Halland står till buds med och på så sätt utvecklat branschen och medvetenheten hos både branschfolk och allmänhet.”

Hallands MatAkademi


Hallands MatAkademi verkar för den halländska matkulturen och dess utövning. Detta sker genom att premiera och lyfta fram goda exempel som kan utvecklas vidare och generera goda förutsättningar för Halland i allmänhet och den halländska matkulturen i synnerhet. Utöver Årets Hedersdiplom delades det på förmiddagen ut även priser för Årets Unga Kock i Halland, Årets Bästa Skolrestaurang i Halland, och Årets Bästa Seniorrestaurang i Halland.

Jurymedlemmar

Med i juryn var bland annat landshövding Lena Sommestad, tillika juryns ordförande, samt de välkända halländska kockarna och restauratörerna Stefan Holmström och Kenneth Andersson, Lisa Lemke, frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock, och Evert Grahn, ordförande Hallands MatAkademi.

Kontakt