Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Arbetet med Torups nya centrum har börjat

Spadtag i Torup

Från vänster: Leif Johansson, ägare och VD för Getinge Gräv, Per-Yngve Bengtsson, Torups Samhällsförening, Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, Malin Thydén Kärrman (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Mats Andresen, samhällsbyggnadschef

Idag togs de första spadtagen i arbetet med att förnya Torups centrum. Det har varit en utdragen process med långa förhandlingar som nu kan omsättas i praktiken, i första hand med ett parkområde och en ny pendlarparkering.

– Kommunstyrelsen tog beslut redan 2010, men det drog ut på tiden och hade gått i stå när vi tog ett omtag 2015. Sedan har det gått undan på slutet, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfqvist (S). Dagens spadtag signalerar starten på den första av två etapper och arbetet med första etappen kommer nu att pågå under ungefär två månader. – Torup är just nu väldigt expansivt, vilket är väldigt kul och att lyfta centrum går bra i linje med allt som händer, säger Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thydén Kärrman (S).

Torups samhällsförning har varit med under hela processen med det nya centrumet och deras representant vid dagens spadtag, Per-Yngve Bengtsson, är glad att arbetet nu är igång.
– Det känns väldigt positivt, det har varit ett mångårigt projekt men nu vågar vi tro på det, säger Per-Yngve Bengtsson och fortsätter.
– Det blir en grön lunga i samhället och ett välkomnande, jag hoppas att det blir lika fint som på ritningarna och att underhålls bra framöver.

Kontakt