Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-04-04

Stora och små välkomnade kungaparet

Hans Majestät Konungen Carl XVI Gustaf har i år varit Sveriges statschef i 40 år. Med anledning av detta genomför han tillsammans med drottningen en så kallad Eriksgata, vilket innebär att han under året besöker samtliga län i Sverige.

Uppskattat besök i Landeryd


Idag, 4 april,  var det Hallands tur att välkomna kungaparet. Första anhalten var Hylte kommun med ett besök på företaget Eson Comfort, i Landeryd, där ägaren Anders Erlandsson visade företaget som utvecklar och tillverkar ergonomiska sitt- och liggkoncept till bland annat sjukhus och ambulans. I Landeryd samlades stora och små och välkomnade kungaparet med flaggor i hand. Barn från orten tog uppgiften på största allvar.
- Jag ska ge drottningen blommor. Och vi ska vifta jätte mycket med flaggan. Hon ska få en teckning också.  

Även de äldre i folkvimlet lovordade besöket.
- Det är jättetrevligt. Det känns speciellt att de väljer att komma just till oss i Landeryd, och vilket väder. Det kan inte bli bättre. Jag hoppas att vi får en chans att hälsa på dem.   

Lunch i Torup


Trots ett pressat tidsschema tog sig kungaparet tid att stanna till och hälsa. Under vänligt småprat promenerade paret genom samhället till stationen där medlemmarna i Landeryds järnvägsförening tog emot för att köra kungen och drottningen vidare till Torup med ånglok. Även i Torup fick kungaparet ett varmt välkomnande innan de bjöds in till Torups gästgiveri för lunch.

Kontakt