Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-04-24

Stadsvandring helt uppåt väggarna

Murikamification

Foto: Jeroen Bosch

Häng med på annorlunda stadsvandring och se Hyltebruk med nya ögon! Den här promenaden utspelar sig på husväggar, i trappor, vid sidan om eller ovanför - lite hur som helst. Dansare med inspiration av parkour tar dig med på en tur i framåtrusande tempo och oväntade krumbukter.

Koreografen Erik Kaiel och danskompaniet Arch8 från Nederländerna gästspelar i Halland under en månad med dansverket Murikamification. Den 30 april kl 17 kan du följa med dem på stadsvandring i Hyltebruk. Samling sker utanför biblioteket.

Vad är Murikamification?

Titeln Murikamification syftar på den japanske författaren Haruki Murikami, och Erik Kaiel har inspirerats av den magiska, surrealistiska tonen i hans berättelser.

Murikamification är ett platsspecifikt dansverk som förändras utifrån varje stad eller ort där den utspelas. I Halland tillbringar de tre dansarna först två dagar med utforskning och repetition på varje ort, därefter gör de två skolföreställningar lockar ut eleverna på en stadsvandring och visar på intressanta objekt i vardagen. Det kan vara utsmyckningar, arkitektur och kulturarv.

Samma vandring görs sedan som offentlig föreställning, för en blandad publik.

Ute på Turné

Under våren turnerar föreställning dessutom bland annat till Brighton i England, Rejkjavik på Island och Mannheim i Tyskland. Dansare i Halland är Thami Joe Fischer, Jasper Dzuki Jelen och Mojra Vogelnik-Skerlj.

Arrangemanget sker i samverkan mellan Kultur i Halland och kommunerna Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka och Varberg samt Hallands Konstmuseum och Hallands Kulturhistoriska Museum.

Kontakt