Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2012-09-17

Skilda världar - stödverksamhet för barn 7-12 år

En separation är en kris för alla inblandade. För föräldrarna finns det möjlighet att få professionellt stöd, men vem pratar barnen med? Barnen behöver också ett forum för att prata om sina upplevelser av separationen. Många barn efterfrågar att få möta andra barn med liknande erfarenheter.

Barnens separation ser inte alls ut som föräldrarnas och handlar inte om samma saker. Barnen känner sig ofta ensamma med alla sina känslor av ledsenhet, oro, ilska av allt kaos kring saker som ska flyttas, delas på, allt som plötsligt förändras, kanske ny skola, kanske någon flyttar långt bort eller om mamma och pappa träffar en ny partner. Oavsett om separationen varit konfliktfylld eller lugn känns det bra för barnen att få prata med andra barn med liknande erfarenheter.

Vi erbjuder nu gruppverksamhet till barn som har separerade föräldrar. Gruppträffarna är en gång i veckan och pågår i två timmar, tio tillfällen.

I gruppen, som består av cirka sex barn, får barnen dela med sig av tankar och upplevelser i samband med föräldrarnas separation.

Vi samtalar om:

  • Känslor
  • Olika slags familjer
  • Hur det är att ha två hem
  • Hur man klarar förändringar
  • Hur man vågar säga ifrån och tala om vad man vill

Gruppverksamheten anordnas i Familjecentralens regi. Gruppledarna har genomgått BRIS utbildning "Mina föräldrar är skilda".

Aktuell information inför höstens grupp

Gruppstart: oktober/november - 2012
Plats: Familjecentralen i Hyltebruk
Dag: torsdagar

Allt är kostnadsfritt

För information och anmälan kontakta Agneta Magnusson eller Jan Onemark.

Kontakt