Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-08-29

Regionbibliotek Halland får pris

Svensk biblioteksförening har tillkännagivit att deras Greta Renborg pris för marknadsföring 2011 går till Regionbibliotek Halland för projektet "Synliggör biblioteket". Priset, 25 000 kr, delas ut under Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Det är fyra bibliotek i Halland som deltagit i projektet är Laholms bibliotek, Vallås bibliotek i Halmstad, Onsala bibliotek i Kungsbacka och Hylte bibliotek.

Juryns motivering: "Greta Renborgs pris 2011 tilldelas projektet "Synliggör biblioteket — Identitet, image och profil" som genomfördes av Regionbibliotek Halland tillsammans med halländska bibliotek åren 2009 och 2010. Inspirerad av bland annat Greta Renborgs syn på PR-funktionens huvuduppgift: att kommunicera inåt och utåt bibliotekens hela verksamhet, har man gjort ett grundligt arbete på flera nivåer — inte minst internt — och åstadkommit en stärkt identitet, ökad självkänsla och målmedvetenhet på halländska bibliotek."

Tillsammans med Regionbibliotek i Halland kommer de fyra kommunbiblioteken få ta emot priset på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg torsdagen den 22 september.

Kontakt