Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-09-22

Örnaskolans elever visar vägen

Örnaskolans elever deltar i invigningen av den nya skolan
Eleverna på Örnaskolan visar goda resultat. 92 procent av dem som gick ut i våras är behöriga till gymnasiet. Det skriver lokaltidningen i Hylte som granskat skolverkets senaste siffror.

Örnaskolan i Hyltebruk fick ta emot kritik när 2009 års siffror för antalet behöriga elever till gymnasieskolan redovisades. Nu är tonen en annan. Årets siffror visar att 92 procent av niorna som gick ut i våras är behöriga till något av de nationella programmen. Det är en bra bit över riksgenomsnittet på 87,8 procent.

- Vi tar det steg för steg och det har successivt blivit bättre. Det känns jättebra att vi går framåt och att vi har vänt trenden. Det går åt rätt håll, säger rektor Leif Åberg till Lokaltidningen.

Givande utvecklingsarbete


Leif Åberg konstaterar att det är flera faktorer som påverkar resultatet.

- Det är så många olika saker som spelar in. Men vi har satt igång ett utvecklingsarbete där vi försöker förbättra resultaten och det hoppas vi ju har bidragit till de positiva siffrorna.Totalt var det 151 elever som gick ut årskurs nio på Örnaskolan i våras. Av dessa var det 139 som var behöriga.

Långsiktigt arbete


Leif Åberg och Tommy Persson säger till lokaltidningen att de är nöjda med de senaste siffrorna men att målet är att alla elever ska ha full behörighet.

- Det är ju det vårt arbete går ut på, att vi ska få alla elever att nå målen. Nu ska vi fortsätta jobba på samma sätt samtidigt som vi tar oss an utmaningen med en ny läroplan och ett nytt betygssystem.

Kontakt