Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-08-25

Nya Örnaskolan invigd

Med ballonger, högtidliga tal och festbuffé invigdes Hylte kommuns nya högstadium. Elevrådsordförandena, Johanna Huttu och Cornelia Kjellströms budskap andades framtidstro.
- Nu kan vi tillsammans se till att vår skola blir en skola alla trivs på.

Efter tre terminer av ombyggnad och renovering invigdes idag nya Örnaskolan i centrala Hyltebruk. Elever och personal samlades med inbjudna talare och gäster för att tillsammans fira resultatet av 1,5 års arbete. Och glädjen på den fina skolgården var äkta. Johanna Huttu och Cornelia Kjellström, som delar på ordförandeskapet i skolans elevråd, fick högljudda ovationer av sina skolkamrater.
-  Det märks tydligt att alla trivs. Det är roligt att komma till skolan, det är färgglatt och fräscht, mycket mysigare. Det känns som om skolan fått mer liv, säger tjejerna.

Skapande arbetsmiljö


Kommunstyrelssens ordförande Lennart Ohlsson (C) önskade elever och personal ett varmt lycka till.
- Idag inviger vi en skola med nya moderna lokaler som ger nya förutsättningar. Stimulerande miljöer för både undervisning och fritid är viktiga för lärandet. Och det är nu ni elever och personal kan fylla dessa lokaler med ett innehåll som ger en god utbildning. Jag önskar er lycka till med verksamheten.

Givande samarbete


Under hela byggperioden har skolan fortsatt sin undervisning i befintliga lokaler. Rektor Leif Åberg berömmer elevernas och personalens tålamod och kreativitet till att lösa problem med lokaler, oljud och trångboddhet. Han lyfter även det faktum att eleverna under byggtiden lyckats höja sina studieresultat. Han ger även entreprenörerna en stor eloge som klarat av att planera och bygga om skolan och samtidigt samsas med 400 elever.

Framtidstro


Johanna och Cornelia konstaterar att det stundtals tagit på krafterna att leva mitt i byggnationen men att de nu siktar på framtiden.
- Det är skönt att byggnationen är över. Vi tycker att vi klarat det jättebra och det blev hur fint som helst. Nu blickar vi bara framåt.

Kontakt