Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2012-10-23

Nya återvinningscentralen invigd

Det var många som slöt upp i  helgen när det var dags att inviga kommunens nya återvinningscentral i Borabo. Efter en inledande sång - Du ska sortera numera - av elever från Elias Fries skola  tackade kommunrådet Lennart Ohlsson (C) för elevernas glada inledning.

- Ert låtval visar att ni snappat upp vad det handlar om i en framtid där vi på ett bättre sätt tar hand om ändliga resurser. Genom att återvinna mer spar vi både energi och material.

Positiv respons

Den nya återvinningsanläggningen har utökats till 18 avdelningar för olika material. Vid några av dem står dubbla containrar att sortera i. Dessutom är containrarna nu placerade på en lägre nivå vilket underlättar hanteringen för allmänheten.

- Det har verkligen blivit jätte fint. Tydligt med skyltningen och mer praktiskt  då man kan slänga ned i containern istället för tvärtom. Riktigt bra, särskilt att slippa gå i trappor, konstaterade några av besökarna under det efterföljande fikat där personalen serverade korv med bröd och glass till alla barnen.

Utökade öppettider

Utöver den nya utformningen satsar kommunen även på utökade öppettider under nästa år. Planen är att hålla öppet fem dagar i veckan, från tisdag-lördag. Mer information kommer. Under hösten 2012 håller centralen öppet som vanligt:

Helgfria tisdagar klockan 9:00 - 15:00
Helgfria torsdagar klockan 13:00 - 18:00
Helgfria lördagar klockan 8:00 - 12:00

Kontakt