Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nobelmiddagar på kommunens särskilda boenden

Den 10 december är som bekant Nobeldagen och detta uppmärksammas lite extra på kommunens särskilda boenden. För femte året i rad ser personalen till att bringa lite extra lyx i vardagen för de boende genom att servera en Nobelmiddag.

För de boende på Sjölunda i Torup dukades det vid lunchtid upp en 3-rätters lunch på fint uppdukade långbord. Boende på alla de olika avdelningarna underhölls både före och under måltiden av bandet ”Lennarts’z med Hjördis” som bjöd på sång och musik. All personal och flera frivilliga drog sitt strå till stacken för att servering och avdukning skulle fungera smidigt.

Efter att alla hälsats välkomna med ett glas bubblande cider serverades förrätten; ostpaj med citronmarinerade kräftstjärtar. Huvudrätt var laxfilé med citronsmak, kall dillsås, delikatesspotatis och sallad.  Som söt avslutning serverades en dessert med glass och vaniljfylld petit-chou-boll på hallonspegel. På frågan om hur maten lät sig smakas blev svaret att maten var mycket god och att kökspersonalen är så duktiga.

Kontakt