Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-04-10

Nior lär om Hylte gymnasieskola

Det finns många möjligheter för den som vill studera på hemmaplan. Med start förra veckan har yrkeslärarna på Vildmarks- och Traineegymnasiet bjudit in alla kommunens nionde klassare för att ta del av utbudet på Hylte gymnasieskola.

- Vi har tagit emot eleverna under en hemkunskapslektion där de fått laga mat tillsammans med yrkeslärarna på restaurang- och livsmedelsprogrammet. De har också fått vara med i olika aktiviteter för att få en bild av skolans övriga program, säger Fredrik Sjöman, yrkeslärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Brett programutbud

Naturbruk, Barn- och fritid, Bygg, Fordon, Hotell och turism, Handel, Vård och omsorg är bara några av programmen som skolorna erbjuder. Nytt för nästa läsår är Restaurang- och livsmedelsprogrammet med fokus på nordiska smaker och närproducerat.

- Programmet har två yrkesutgångar. Kock eller styckare/charkuterist, båda med stort fokus på tillvaratagande av det som skolans elever själva fiskar, jagar och plockar i skogen.

​Utökat samarbete

Under två veckor har 130 elever besökt Hylte Gymnasieskola i Unnaryd. Fredrik Sjöman berättar att det har varit givande dagar.

- Vi har fått positiv respons från både eleverna och lärarna på Örnaskolan. Det är roligt att mötas i olika aktiviteter och kunna erbjuda en positiv upplevelse. Den här gången har vi valt att endast bjuda in alla niondeklassare men tanken är att vi ska utöka samarbetet med Örnaskolan och även delta på olika aktivitetsdagar på högstadiet.

Kontakt