Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Medarbetare i Halland twittrar om sin vardag

På måndag den 16 december är det premiär för Region Hallands och Halmstads, Hyltes och Varbergs kommuners gemensamma twitterkonto; @medarbetarehlnd. Här kommer medarbetare inom en mängd olika yrken att berätta om sin vardag och förhoppningsvis väcka nyfikenhet på hur det är att jobba i en kommun eller i regionen. Först ut är synpedagogen Gunilla Lindsköld, följd av brandmannen Jens Sentow Nielsen och projektledaren Anders Bergenek.

Bara i Region Halland och de halländska kommunerna jobbar drygt 30 000 medarbetare inom hundratals olika yrken. Vad gör de? Hur kan en arbetsdag se ut? Vad gör arbetet meningsfullt?

Detta och mycket annat kommer att förmedlas i tweets på @medarbetarehlnd. Kontot är ett stafettkonto och byter skribent varje måndagmorgon. På regionens webbplats presenteras veckans twittrare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Synpedagog först ut

Först ut är synpedagogen Gunilla Lindsköld på regionens Syncentral i Halmstad, som bland annat kommer att twittra om synpedagogik i vardagen. Vad kan man göra när en synnedsättning är bestående och det inte finns mer medicinskt att göra?

Under julveckan, då det tänds mycket levande ljus, tas kontot passande nog över av brandmannen och ungdomskonsulenten Jens Sentow Nielsen i Hylte kommun.

- Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram alla de intressanta yrken som finns i offentlig sektor. Genom den här satsningen får man en inblick i vad man utför i vardagen på våra olika arbetsplatser, säger Susanne Mared informations- och kanslichef i Hylte kommun.

Vad är Twitter?

Twitter är ett socialt media där man skriver korta meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Man kan prenumerera på olika personers, företags eller organisationers meddelandeflöden, vilket kallas ”att följa”. För att kunna följa ett konto behöver du själv vara registrerad på Twitter. Det gör du enkelt på twitter.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt