Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-03-27

Kungligt besök i Landeryd och Torup

På torsdag nästa vecka, den 4 april, besöker kungaparet Hylte kommun under sin rundresa i Halland. På programmet står bland annat ett besök på företaget Eson Comfort i Landeryd  och lunch vid Gästis i Torup. Från Landeryd åker kungaparet och representanter för Hylte kommun ånglok till Torup.

Vinka till kungaparet


Vill ni vara med och vinka till kungen och drottningen är alla hjärtligt välkomna att sluta upp i centrala Landeryd och i Torup. Första stoppet är i Landeryd, efter besöket på företaget Eson kommer kungaparet med följe att ta sig till stationen för att fortsätta sin resa till Torup. Ett ypperligt tillfälle att ta en bild och hälsa kungligheterna välkomna. Tåget från Landeryd avgår kl. 11.20 och anländer till Torup kl. 11.45

Nedan hittar du några hållpunkter ur programmet, med reservation för ändringar.
Du hittar ett fullständigt program på länsstyrelsens webbplats, www.lansstyrelsen.selänk till annan webbplats

Välkommen!

Program för kungaparets besök i Halland


10.30 Företagsbesök Eson Comfort, Landeryd. Ägaren Anders Erlandsson visar företaget som utvecklar och tillverkar ergonomiska sitt- och liggkoncept för sjukhus, akutmottagningar, ambulans och vårdinrättningar.

11.20 Landeryd - Torup, färd med ånglok. Efter företagsbesöket tar Kungaparet en kort promenad till Landeryds station där invånarna i Landeryd och tillresta har en god möjlighet att få se Kungaparet. Efter promenaden åker Kungaparet med ett ånglok till Torup. Där serveras lunch på Torups Gästgivaregård.

13.00 Besök Gekås Ullared AB, Ullared
14.30 Besök laxfiske vid Ätran, Hertingsforsen i Falkenberg
15.45 Besök Mjellby Konstmuseum, Halmstad
16.10 Besök bostadsområdet Andersberg
19.00 Middag på Halmstads slott

Kontakt