Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-05-06

Kulturskolan klättar på Lärarförbundets ranking

Lärarförbundet ranking av bästa musik- och kulturskolekommuner visar en positiv utveckling i Hylte kommun. Kulturskolan får bästa resultat i Halland och klättrar samtidigt 99 placeringar till plats 123 på listan.

 - Eftersom vi är en mindre kommun har vi inte lika stort utbud som grannkommunerna, men det vi gör tycker vi är bra. Vi jobbar hela tiden på att bredda utbudet och göra så mycket som möjligt med de resurser vi har, berättar Lena Carlberg-Nielsen som är chef för Kulturskolan i Hylte.

Sedan 2009 har Lärarförbundet delat ut pris till bästa musik- och kulturskolekommunerna i Sverige. Till grund för utmärkelsen ligger tre kriterier: resurser, avgiftsnivå och andel av kommunens elever som deltar i verksamheten.

- En av anledningarna till att vi ligger högre än övriga länet är att vi når ganska många av eleverna. Övriga kommuner i länet erbjuder till fler åldersgrupper och har ett större underlag av elever. De har en kö på nästan lika många elever som de kan ta in, medan vi inte har någon kö alls, berättar Lena Carlberg-Nielsen.

Lena Carlberg-Nielsen pekar på goda samarbetsmöjligheter som en viktig faktor i det goda resultatet, men hon ser samtidigt ingen anledning att vara nöjd utan vill fortsätta utveckla verksamheten.
 
- Vi jobbar mycket tillsammans med grundskolan, med konserter, musikaler och avslutningar som nog är lite unikt för oss. Det som är fördelen med att arbeta i en liten kommun är att vi har nära till samarbete och känner varandra väl. Vi är bra på många saker men kan utveckla andra till nya nivåer!

Kontakt