Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-09-27

Kampanjdag för äldres säkerhet

FN har utropat den 1 oktober till internationella äldredagen. Det uppmärksammas den 30 september över hela Sverige med en stor kampanj för att öka säkerheten bland landets seniorer. I Hyltebruk blir det bland annat Information från polisen och tipspromenad med mera.

I Sverige uppmärksammas internationella äldredagen med kampanjdagen "Peppar peppar..." för seniorers säkerhet. Syftet med Kampanjen är att synliggöra risker för äldre i vardagen - och vilka åtgärder man ska vidta för att undvika olyckor.

Kampanjen "Peppar peppar..." leds nationellt av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) med en rad lokala samarbetspartners runt om i hela Sverige.

Varje år skadas närmare 200 000 seniorer, från 65 år och uppåt, i Sverige så allvarligt att de måste uppsöka akutsjukvård. Av dessa olyckor sker mer än hälften, drygt 100.000, genom olyckor i bostaden. Målet med "Peppar peppar..." är att genom information och upplysning minska antalet olyckor bland äldre i Sverige.

Aktiviteter


I Hyltebruk är det Hälsofrämjande rådet för seniorer som är lokal samordnare för "Peppar peppar". För att uppmärksamma frågan om hur vi kan göra vardagen för seniorer säkrare kommer vi bland annat att genomföra nedanstående aktiviteter den 30 september:
  • Social samvaro med fika, hjälpmedelsutställning, kl. 10-16
  • Information från polisen och räddningstjänsten, kl. 10-12
  • Information från fixartjänst och kommunsjuksköterska, kl. 10-16
  • Tipspromenad, prova på sittgympa, kl. 10-16

Tid och plats


30 september, 10 -16, Guldkanten Storgatan 4I, Hyltebruk

Kontakt