Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-02-27

Idrott för alla smaker

Idrotskolan i Hylte kommun
Gymnastik, fotboll eller tennis? Vilken sport är din? Sedan i höstas har ett 40-tal barn i Hylte kommun deltagit i idrottsskolan för att prova olika idrotter. Gabriel  Bengtsson och Martina Wrona är två av dem.

-  Alla sporter är roliga. Jag har provat fotboll, volleyboll, handboll, ridning, bordtennis, gymnastik, bowling. Jag tyckte om allihopa. Det var inte svårt, säger Martina Wroma.

Fotboll i topp


Gabriel Bengtsson konstaterar att det är nyttigt att prova nya idrotter så att man vet vilket som passar bäst.
-  Det är kul att få prova en sport jag inte provat förut. Man lär sig nytt. Det är själva idén med skolan. Tennis var kul, men handboll är ändå bäst, säger Gabriel.

Positiv uppslutning


Varje tisdag träffas barnen som är 8-9 år under ledning av Johanna Andersson och ledare från värdföreningen. Träningspassen arrangeras över hela kommunen beroende på vilken lokal idrottsförening som anmält intresse att vara med. Totalt 12 föreningar har valt att ta emot barnen under höst- och vårterminen.
- Allt har gått över förväntan. Vi fick fler deltagare än vi hoppats på och föreningarna har varit väldigt engagerade. De har verkligen haft seriösa upplägg för aktiviteterna.
- Det vi inte riktigt lyckats med är att nå ut till de barn som inte redan är aktiva. Vi gick ut med en inbjudan i alla skolor och skickade även information om idrottskolan hem till föräldrarna men vi nådde inte riktigt fram.

Idrottskolan startade på initiativ från Hylte kommuns Fritid- och folkhälsokontor. Målet var att få fler barn aktiva i föreningslivet. Idrottskolan avslutas i mitten på maj.

Kontakt