Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hyltes kommunråd lämnar över klubban

Efter sex år som kommunstyrelsens ordförande lämnar nu Lennart Ohlsson (C) över klubban till partikamraten Henrik Erlingson och tar över ordförandeskapet i arbets- och näringslivsnämnden. Utöver det fortsatta politiska engagemanget ska dagarna ägnas åt barnbarn och resor runt om i världen.

Som kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun har Lennart Ohlsson (C) haft en given plats i händelserna centrum. Det blir en stor omställning att ta ett steg åt sidan och lämna över till den yngre generationen.
- Jag kommer helt klart att sakna att vara mitt i händelsernas centrum och ha kännedom om allt som händer. Men samtidigt känns det himla bra att få lämna över i lugn och ro till någon som jag har fullt förtroende för.

Ett viktigt verktyg


Beslutet att lämna över klubban togs redan efter förra valet. I och med bytet tar Lennart över ordförandeskapet i arbets- och näringslivsnämnden efter Henrik Erlingson. Arbetet med utvecklingsfrågor inom arbete- och näringsliv engagerar men det är miljöintresset som varit den stora drivande faktorn ända sedan 70-talet då det politiska engagemanget väcktes.
- Jag insåg tidigt att om man verkligen vill driva miljöarbetet måste man få med frågan i de stora sammanhangen. Jag har alltid varit en natur och miljömänniska och jag såg att ska man få till en långsiktig, hållbar utveckling måste den ske via politiska beslut.

Lennart Ohlsson är född och uppvuxen i Hyltebygden. Efter några år i Göteborg flyttade familjen tillbaka till Hylte när äldsta sonen föddes.
- Det var aldrig ett alternativ att låta barnen växa upp i utkanten av en stor stad. Det fanns jobb som lärare inom matematik och naturvetenskap på nybyggda Örnaskolan så vi flyttade hem 1971.

Nödvändigt samarbete


Lennart konstaterar att det varit en spännande tid att sitta med som Hyltes representant i frågor som rör hela landet. Strandskyddet och kommunala utjämningssystemet har varit och är två stora frågor.
- Det är viktigt att arbete i ett nätverk utanför kommunen. Man kan inte driva frågor ensam utan måste lyfta frågorna gemensamt. Det är då vi får resultat.

Givande livsstil


På frågan om vad som varit minnesvärt under åren som kommunråd säger Lennart att det är alla människorna han mött och närheten mellan människor såväl ute i bygden som i organisationen. - Det slår mig alltid hur många fantastiska människor det finns. Många av dem jobbar ideellt med det de tror på, det är speciellt.
- I Hylte finns en närhet mellan människor. Vi är lagom stora för att kunna ha den närheten. Jag funderar ibland alla de samtal och mail som jag får. Hur många av dem skulle exempelvis kommunstyrelsens ordförande i Halmstad få? Det är så enkelt i Hylte, vi möts på ICA och Konsum, ute i föreningslivet. Det gör också att det politiska arbetet i Hylte inte är ett arbete. Det är en livsstil.

Kontakt