Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hylteföretagen bäst i ranking

Företagen i Hylte visar bäst resultat i rankningen  Årets företagarkommun. Det är entreprenörernas kunskap och initiativkraft  som placerar dem i topp. Hallands företagen har tillsammans bäst tillväxt av alla län.

Varje år mäter organisationen Företagarna tillväxten hos företag runt om i sveriges kommuner för att uppmärksamma den kommun vars företag utvecklats mest. Syftet är att visa hur viktig företagens arbete och resultat är för kommunen och dess invånare. En sammanställning av siffrorna för 2010 visar att företagen i Hylte toppar listorna. De är bäst i Halland och på imponerande 8:e plats av landets 290 kommuner.
- Företagen i kommunen satsade sig ur lågkonjunkturen och skördar nu sin investering, säger Linda Wennerholm, näringslivsutvecklare i Hylte kommun:
- Vi har oerhört duktiga företag i kommunen. Resultaten visar att mer än hälften av dem ökade omsättningen och förbättrade sina resultat under lågkonjunkturen.

Nöjda kunder


Och det är inte bara tillverkningsindustrin som det går bra för. Handeln och  tjänstesektorn i länet visar stark tillväxt.
- Företagarna i Hylte måste hela tiden vara lite bättre för att hävda sig. De får hålla en lite högre kvalité, en lite bättre service. En av våra köpmän berättade att hon i vecka fått ett vykort från kunder bosatta utanför kommungränsen som besökt butiken för första gången. De skrev och tackade för en fantastisk service och hälsade att de kommer snart tillbaka, berättar Linda Wennerholm.

Halland etta


Fem av Hallands sex kommunern hamnar på den övre halvan gällande tillväxten i årets undersökning. Högst rankas Hylte på 8:e plats, Falkenberg på 10:e, Halmstad på 41:e, Varberg på 26:e och Kungsbacka på 93:e plats. Sammantaget placerar sig företagen i Halland på hedrande första plats av rikets 21 län.

Kontakt