Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-03-10

Få sökande till Hyltes gymnasieskolor

Det vikande elevunderlaget i gymnasieskolan skapar problem även i Hylte kommun. Vårens siffror från den första ansökningsperioden visar att endast fem elever har valt Vildmarksgymnasiet i första hand. Även Traineegymnasiet drabbas av minskning då endast tio elever har ansökt om en plats till hösten.

Politisk diskussion

Efter att ha följt den oroande utvecklingen lyfter nu de politiska partierna i kommunen frågan om gymnasieskolans framtid i Hylte kommun. Ikväll träffas flertalet av partierna för att diskutera verksamheten utifrån tre utgångspunkter.
- Fortsätta driva gymnasieskolan med små klasser
- Samordna kommunens gymnasieskolor
- Stoppa intaget av nya elever

Minskande elevunderlag i hela landet

Antalet 16- åringar som söker till gymnasiet i år och kommande två år kommer enligt skolverket att bli allt färre. I år går 330 000 elever i gymnasieskolan, sedan förra året har antalet elever minskat med över 21 000. Det motsvarar en minskning med sex procent.

Imorgon, tisdag, informeras kommunstyrelsen i Hylte om läget. Tidigast i april kan fullmäktige fatta ett beslut i ärendet. Oavsett beslut kommer alla elever som idag läser gymnasiet i Hylte att få fortsätta och avsluta sin utbildning som planerat.

Kontakt