Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Entreprenörsregionen fokuserar på näringsliv, jobb och infrastruktur

Entreprenörsregionen är ett nätverk av elva kommuner i Småland och Halland som präglas av stark entreprenörsanda, där Hylte kommun ingår. Den 4 december hölls en föreningsstämma där man bland annat beslutade om en verksamhetsplan för åren 2015-2018. Under den tiden ska fokus för entreprenörsregionens arbete ligga på två områden; Arbetsmarknad och näringsliv samt Infrastruktur och transporter.

Entreprenörsregionen kommer tillsammans arbeta för att näringslivet i regionen ska ha goda förutsättningar att bedriva sina verksamheter och för en kompetensförsörjning som motsvarar näringslivets framtida behov. Entreprenörsregionen kommer också arbeta för bättre kollektivtrafik och utbyggd fibernät i hela regionen och för att få nationellt och regionalt gehör för de infrastruktursatsningar som kommunerna gemensamt prioriterar.

Arbetsgrupper ska tillsättas med uppdrag att arbeta fram förslag på aktiviteter inom respektive område.

Nytt presidie och deltagande kommuner

Vid föreningsstämman valdes också ett nytt presidie för Entreprenörsregionen. Ljungby kommun är ordförande, Gislaveds kommun vice ordförande och Hylte kommun andre vice ordförande. Halmstad kommun har ett koordinerande ansvar i nätverket.

Följande kommuner är med i Entreprenörsregionen Tranemo, Gnosjö, Vaggeryd, Gislaved, Värnamo, Ljungby, Halmstad, Laholm, Markaryd och Älmhult som ingår i entreprenörsregionen.

Kontakt