Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2012-10-02

Dyslexiveckan - Dyslexiföreläsningar på Hylte bibliotek onsdag 3/10

Denna vecka uppmärksammar vi Dyslexiveckan på Hylte bibliotek med att i samarbete med Dyslexiförbundet FMLS anordna olika föreläsningar.
Tid: Onsdag den 3 oktober kl. 15 och kl. 19
Plats: Hörsalen, Hylte folkbibliotek

Första föreläsningarna börjar  Kl. 15.00
Skoldatateket — en resurs för dig Catharina Ohlin, IT-pedagog Hylte kommun berättar hur Skoldatateket kan vara en resurs för dig med läs- och skrivsvårigheter.
Hur får jag rätt stöd och hjälp i skolan och andra situationer? Eva Elvin, logoped Hylte kommun, informerar om frågor som "När behövs det diagnos/intyg för att få hjälp i grundskola/gymnasium/högskola/körskola/annat?" Eva svarar på era följdfrågor som " Hur går man tillväga? och "Vilken hjälp kan man få då?"
Enskild nedladdning Biblioteket informerar om tjänsten enskild nedladdning av talböcker. Biblioteket  avsätter tid efter föreläsningens slut för att skriva avtal om enskild nedladdning med de personer med läshinder som själva vill ladda ner talböcker.
 
Andra föreläsningsomgången börjar  kl. 19.00
Hur det är för mig att leva med dyslexi - Niklas och Petra delar med sig av sina olika erfarenheter.
Enskild nedladdning - Biblioteket informerar om tjänsten enskild nedladdning av talböcker. Biblioteket avsätter tid efter föreläsningens slut för att skriva avtal om enskild nedladdning med de personer med läshinder som själva vill ladda ner talböcker.
Fri entré
Arr: Hylte folkbibliotek, ABF & Dyslexiförbundet FMLS

Läs mer på www.hylte.se/bibliotek

Kontakt