Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Korttidshemmet

Korttidshemmet finns på Solgatan 2 A i Hyltebruk.

Syftet med korttidsvistelse är att ge dig som förälder avlösning i omvårdnaden och samtidigt erbjuda ditt barn eller ungdom miljöombyte samt träning i sociala situationer och relationer med andra. Korttidsvistelse kan ges i form av korttidshem, stödfamilj eller läger efter beslut av omsorgshandläggare för LSS.

När ditt barn eller ungdom fått ett beslut om korttidsvistelse på korttidshem får han/hon en personlig kontakt, en av våra medarbetare i verksamheten. Enhetschef och den personliga kontakten gör tillsammans med föräldrar upp en plan för hur inskolning ska ske och hur vi på bästa sätt uppfyller målen med vistelsen.

Beroende på funktionsnedsättning och ålder så hittar vi en grupp som passar för ditt barn. Det ingår som en naturlig del att ha ett nära samarbete med föräldrar, skola och habilitering. Varje barn eller ungdom bemöts och stöttas utifrån sina förutsättningar, behov och önskemål.

På vardagkvällar äter vi middag och myser i soffan efter en dag i skolan. På helgerna brukar vi göra utflykter till exempel ut i naturen, till stan eller åka och bada. Barnen får själva vara med och önska. Korttidsvistelsen ska vara en trygg, rolig och utvecklande miljö.

Kontakt