Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Föräldrautbildning - Älskade barn

Det här är en föräldrautbildning för dig som är nyanlända förälder som kommit till Hylte kommun och har barn i åldern 0-18 år. Tillsammans med andra föräldrar och två handledare tas olika ämnen upp till samtal. Det kan exempelvis handla om vardagslivet och framtiden, hur det är att vara familj i Sverige, nya roller i familjen, barns delaktighet, skolans betydelse, normer och värderingar, hälsa och sexualitet och svenska lagar. Det är föräldrarna som är med i gruppen som bestämmer vad samtalen ska handla om.

Föräldrautbildningen för nyanlända är ett projekt på två år. Det bygger på ett material som heter ”Älskade barn” som Studiefrämjandet tagit fram. Utbildningen i Hylte är ett samarbete mellan kommunen och Studiefrämjandet.

Utbildningar under 2017 och 2018

Varje föräldrautbildning har nio träffar. Den första föräldragruppen startade i januari 2017 och därefter har ytterligare utbildningar genomförts. Projektet pågår under 2017 och 2018.

Är du intresserad av att delta i en utbildning ska du vända dig till Mona Faead som håller i föräldrautbildningen tillsammans med Margaretha Johansson. Du kan också kontakta Vibeke Sönnby som är verksamhetschef på Studiefrämjandet Halland. Du hittar kontaktuppgifter under kontakt.

Kontakt