Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Sjölunda i Torup

Sjölunda i Torup ligger vackert vid sjön och med grönskande natur runt omkring. Det är ett boende i två plan med 42 lägenheter fördelade på fyra enheter. En enhet är ett demensboende. Personal finns tillgängligt alla dygnets timmar. Hiss finns mellan våningsplanen. Varje enhet har gemensam matsal och dagrum med TV. Du som anhörig är alltid välkommen hit.

Lägenheterna är rymliga och består av ett rum med egen toalett och dusch, samt kokvrå. Vissa lägenheter har uteplats och på övre plan har man tillgång till en gemensam balkong. På första plan finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och samvaro. Här kan man till exempel vara med i en studiecirkel, lyssna på högläsning, delta i gymnastik eller vara med och sjunga. Här finns även en dagcentral dit man kan komma för att äta middag.

Utevistelser erbjuds och det finns flera ute platser och en stor trädgård med blommor, frukt och bär samt fina promenadvägar i området.

Aktiviteter på Sjölunda

Planerade aktiviteter för veckan och dokumentation över vad som har varit på gång på Sjölunda kan du läsa mer om på Sjölundabloggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Personalen på Sjölunda

Frisör eller fotvård kommer regelbundet till Sjölunda. Här finns också tillgång till sjukgymnaster, arbetsterapeuter och i viss mån läkare.

Sjölunda erbjuder personal som ständigt utvecklas och utbildas. Här finns personal dygnet runt och merparten är undersköterskor. Vid inflyttning utses en personlig kontakt som har mer ansvar och nära kontakt med omsorgstagaren och närstående. Personalen har tystnadsplikt.

Kontakt