Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Malmagården i Hyltebruk

Malmagården ligger centralt i Hyltebruk med närhet till apotek, bank och affärer. Det är ett boende i två plan med totalt 75 lägenheter. Här finns en demensenhet ,en korttidsenhet samt tillgång till parboende. Personal finns tillgänglig alla dygnets timmar. Varje enhet har gemensam matsal och dagrum med TV. Som anhörig är du alltid välkommen hit.

Samvaro ute och inne

Lägenheterna är rymliga och består av ett rum med egen toalett och dusch, samt kokvrå. Flera av lägenheterna har en egen uteplats. Hiss mellan våningsplanen finns. Uteplats finns på bottenplan och på ovanvåningen finns en stor gemensam balkong. Utevistelser erbjuds, det finns en stor trädgård med blommor och frukt samt fina promenadvägar, sittplatser finns på flera ställen.

På Malmagården finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och samvaro. Här kan du till exempel vara med i en studiecirkel, lyssna på högläsning, delta i gymnastik eller vara med och sjunga. Här finns även en dagcentral dit man kan komma för att äta middag. På Malmagården finns även ett sinnenas rum, dit du kan gå för att koppla av och hämta kraft eller bara njuta av lugnet.

Aktiviteter på Malmagården

Planerade aktiviteter för veckan och överblick över vad som har hänt på Malmagården kan du läsa mer om på Malmagårdens blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tillgång till hälsovård

Frisör och fotvårdsspecialist kommer regelbundet till Malmagården. Här finns också tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut. Närsjukvårdens läkare kan vid behov göra hembesök till dig.

Malmagården har personal som ständigt utvecklas och utbildas. Här finns personal dygnet runt och merparten är undersköterskor. Vid inflyttning utses en personlig kontakt som har mer ansvar och nära kontakt med dig som flyttar in och dina närstående. All personal har tystnadsplikt.

Kontakt