Hylte kommun logotyp

Skolavslutning - Örnaskolans traktorkortege och Centrumskolan

Både Centrumskolan och Örnaskolan firade skolavslutning igår den 12 juni och avtackade sina årskurs nior lite extra. Regnet höll sig borta när traktorkortegen åkte runt i centrala Hyltebruk och både elever och anhöriga strålade i den stundtals soliga onsdagsförmiddagen.

Örnaskolan och årlig traktorkortege

Musiken skrålade genom högtalaren och konfetti haglade över eleverna när de sprang ut i strålande solsken från Örnaskolan. Glädjefyllda rop och visslingar hördes sedan hela vägen genom Hyltebruk när de åkte traktorkortege med en polisbil som eskort.

”Här springer Hyltes underbara 08:or ut
som synes under väldigt glada tjut.
Vi i personalen har följt dem med glädje sen åk sju.
Men för att citera skalden Gessle ”Det är över nu”.

- Björn Gustafsson, Rektor Örnaskolan

Centrumskolan

Centrumskolan har funnits sedan hösten 2020 och i år slutar några elever i årskurs 9. Till hösten blir det gymnasium och nu väntar eleverna spänt på att få veta om de kommer in på de utbildningar de har sökt.

Denna dag är det dukat med tårta och bakelser. Föräldrar och syskon har varit med och firat skolavslutning. Det är stämningsfullt i rummet och när personalen håller sina tal till de elever som ska sluta blir det känslosamt. Vissa elever har de följt i fler år än andra, men alla har berört på sitt eget vis. Efter diverse tal blir det rosor och kramar till de som vill och en tacksam förälder uttrycker sig så här om Centrumskolan:

- Ni har hjälpt så många och jag är riktigt glad att jag har valt Centrumskolan. All personal här är värda en applåd.

Personal och tre av de elever som slutar årskurs 9 på Centrumskolan

Eddie, Andreas och Angelina är mycket nöjda över hjälpen de har fått från personal på Centrumskolan. Eddie har gått på Centrumskolan sedan sjätte klass. Till hösten har han sökt in till elprogrammet på Praktiska gymnasiet i Halmstad. Eddie tycker att man får mer hjälp och att det är lättare att koncentrera sig på Centrumskolan för att det är ett färre antal elever där.

Andreas började på Centrumskolan i nionde klass efter att ha gått på Örnaskolan i två år. Han vill bli mekaniker och har sökt till fordonsprogrammet på Praktiska gymnasiet.

- Det har funkat bra att byta till Centrumskolan. På Örnaskolan kunde jag inte riktigt fokusera och hade hög frånvaro men nu har jag fått upp mina betyg. Jag har fått mer hjälp här, säger Andreas.

Angelina bytte till Centrumskolan efter att ha gått halva sjunde klass på Örnaskolan. Hon hade hög frånvaro, tyckte att det var jobbigt att vara i skolan, delvis på grund av mobbning. På Centrumskolan hittade Angelina lugnet hon behövde för att kunna koncentrera sig på skoluppgifterna vilket har hjälpt henne att plugga upp betygen. Hon drömmer om att bli veterinär, har sökt in till ett veterinärprogram och har själv fem hundar och sex katter hemma.

Här kan du läsa en tidigare nyhetsartikel om Angelina och Centrumskolan.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: