Hylte kommun logotyp

Stor glädje och strålande solsken under Förskolans dag

Bild: Luana, Hilda, Moa, Malva och Noemi är glada efter ett avklarat Bamselopp

Luana, Hilda, Moa, Malva och Noemi är glada efter ett avklarat Bamselopp

Förskolans dag firades på kommunens förskolor igår, torsdagen den 16 maj. Det anordnades Bamselopp och ansiktsmålning för de barn som ville det. Barnen åt glass i strålande solsken och brandbil och ambulans var på besök.

Sörgårdens förskola

Många avdelningar på Sörgårdens förskola arbetar med blåljustema och med anledning av detta fick de besök av både brandbil och ambulans under Förskolans dag. Barnen fick lära sig hur en ambulans ser ut invändigt och fick provsitta både i den och i brandbilen. De fick även testa spruta vatten med brandslangen.

Bamseloppet genomfördes och alla barnen fick guldmedaljer med Bamse på och en glass i solen! Det var många nöjda barn och pedagoger efter en sådan härlig dag.

- Det är förskolans dag. Vi har ätit glass, vi har hälsat på brandbilen och vi har hälsat på ambulansen. Vi har fått medaljer därför vi sprang bamseloppet och diplom, berättar Luana 5 år.

Kantarellens förskola

Efter ett väl genomfört Bamselopp även på Kantarellens förskola öppnade Kantarellens egna glasskiosk. Stämningen var på topp med fantastiskt väder, lekar och ansiktsmålning till alla som önskade - en fantastisk dag med andra ord.

Bild: Förskolans dag firades på Kantarellens förskola i Hyltebruk.

Förskolans dag firades på Kantarellens förskola i Hyltebruk.

Varje år firas Förskolans dag över hela landet för att uppmärksamma förskolans och förskollärarnas viktiga roll.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: