Hylte kommun logotyp

Full rulle i Kinnared under öppet hus

Människor lyssnar till inledningen av öppet hus på Kinnareds skola och förskola

Det var många skratt och ljud av springande barn som ljöd över Kinnareds skola och förskola under lördagen den 27 april när skolan öppnade upp för öppet hus. På plats hade såväl föreningar som företag samlats för att tillsammans visa upp vilken fantastisk bygd Kinnared är. Både skolan och förskolan myllrade av olika aktiviteter och saker att se på.

Grundskolans elever har under våren gjort ett arbete på att Hylte kommun fyller 50 år. I klassrummen pryddes väggarna med elevernas målningar av hur de tror att skolan kommer vara om 50 år och de visade även egenproducerad film. I filmerna intervjuar de lärare och andra som arbetar på skolan blandat med en del specialeffekter och filmatering på tema 50 år. Klass 3-4 hade dessutom gjort en modell i kartong för att visa upp deras bild av skolan i framtiden. Felicia, Nova, Olivia, Astrid och Elin har varit delaktiga i att bygga modellen och berättar om vad de tror kommer att vara den största skillnaden i skolan om 50 år:

- Det kommer att vara mycket mer skärmar. Och svävande skola! Man kan flyga ut i klassrummen. Och så kaffebad. Det är för lärarna. Lärarna dricker bara kaffe och äter bananer. Och så har dom möten hela tiden. Så när dom har möten får vi lägga oss och sova och titta på Netflix och äta popcorn.

Fyra tjejer står och ler in i kameran.

Klass 3-4 på Kinnareds skola har byggt en modell av hur de tror att skolan kommer att se ut i framtiden.

Många olika besökare

Många av besökarna var familjer eller släkt till barn som redan går på skolan eller förskolan. Det öppna huset uppskattades också av de äldre besökarna som gått på skolan som barn och fick en möjlighet att kika in i sina gamla klassrum. Där är inte mycket som är sig likt, men visst går det att känna igen sig litegrann. Bland besökarna hittade vi också de som varken har barn eller anknytning till Kinnared, men flyttat hit och var nyfikna på att lära känna bygden mer.

- Det var en fantastisk dag! Vi räknar med att det var ungefär 350-400 besökare totalt vilket känns superroligt. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla föreningar och företag som deltog. Och såklart till alla duktiga elever och personal som gjort ett fantastiskt jobb både inför och under dagen, säger rektor Marie Blomqvist.

Rektorerna för Kinnareds förskola och skola står framför besökarna på det öppna huset och ler in i kameran.

Marie Blomqvist, rektor för Kinnareds skola, och Annika Karlsson, rektor för Kinnareds förskola, är nöjda med dagen.

Tryck på pilarna för att bläddra i bildspelet nedan.

Medverkande föreningar och företag:

 • Södra Hestra Sparbank
 • Bibliotekets popup-cykel
 • Bergåsa bed & breakfast
 • Rydöbruks ridskola
 • Kulturskolan
 • Drängsereds GOIF
 • Gymmix
 • Räddningstjänsten
 • Kinnareds samhällsförening
 • Ballabo maskin
 • RF-SISU
 • Konstnär Heike Thiede
Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: