Hylte kommun logotyp

Låna en gitarr på biblioteket

Visste du att du numera kan låna en gitarr på Hylte biblioteket? Genom ett projekt från Stim (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) kan nu alla testa på sina gitarrdrömmar - helt gratis!

Alla ska kunna njuta och ha möjlighet till att skapa musik, oavsett sina ekonomiska förutsättningar. Det var målet när Stim skänkte 100 st gitarrer till 100 st folkbibliotek runt omkring i landet i samband med sitt 100-års firande 2023. Projektet visade sig vara mycket uppskattat och ansökningarna som kom in var långt över de 100 gitarrer som hade utlovats. Därför bestämde Stim i januari 2024 att samtliga ansökningar nu skulle beviljas. Således har hela 187 gitarrer delats ut till 172 bibliotek Sverige runt!

Hylte folkbibliotek i Hyltebruk var ett av alla bibliotek som tog emot en gitarr, så hur har det mottagits?

- Vi hoppade på detta och ansökte ganska snabbt när vi hörde talas om möjligheten. Vi hade redan funderat över möjligheten att låna ut musikinstrument, så när vi fick nys om projektet tyckte vi att det var ett bra startskott att börja med. Det är ett spännande och roligt projekt. Gitarren anlände här någon gång runt årsskiftet och vi hoppas att många kommer och lånar gitarren framöver, säger Marja Kulju, bibliotekarie på Hylte biblioteken.

Så hur lånar man gitarren?

- Du kan enkelt låna gitarren och böcker som visar hur du spelar med ditt vanliga bibliotekskort. Så välkommen in och låna så kan du testa i lugn och ro hemma om gitarrspelande är något för dig!

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: