Hylte kommun logotyp

Matsalen på Örnaskolan fick sig ett ansiktslyft!

Gröna, mjuka färger, mer växter och fler avskiljare för att kunna skärma av var några av förändringarna när Örnaskolans nya matsal invigdes på måndagsförmiddagen. Elever och personal bjöds på svängig musik, hemmagjorda chokladbollar och saft - efter maten såklart!

Projektet med att uppdatera Örnaskolans matsal påbörjades redan under sommaren 2023, då som ett projekt från kommunens kostchef till årets feriearbetare och kommunens ungdomssamordnare. Ungdomarna (som själva varit elever på Örnaskolan) fick då i uppdrag att komma med förslag på hur man skapar en trivsam miljö i en skolmatsal. Johanna Andersson som arbetar som ungdomssamordnare i kommunen berättar mer:

- Jag tycker det är kul att se resultatet av samverkan mellan kommunernas enheter/förvaltningar och ungdomarnas arbete. Det är såhär vi ska göra! Gå samman och samarbeta mer mellan alla och framförallt ta hjälp av våra kloka ungdomar i kommunen för att skapa miljöer att trivas i!

Elevrådet fick tycka till

Under hösten tog elevrådet vidare förslagen som kommit fram genom feriearbetarna. Målet var att kunna få fram konkreta förbättringar som skulle ge en bra atmosfär och skapa en plats dit man vill gå och äta och känna lugn och ro. Bland förslagen som elevrådet diskuterade fanns det önskemål om fler gröna växter, att man skulle kunna skärma av lite mer och att väggarna skulle bli målade.

- Det var många som inte riktigt gillade de gamla maskerna som satt på väggarna, så de har vi plockat bort. Sen lämnade vi förslag om nya gardiner också för att det ska bli mer ombonat, vi får se om det kanske kommer senare, berättar Julia Ahlbin som går i sjuan och sitter med i elevrådet på Örnaskolan.

- Vi önskade att få mer kryddor till maten, det var något vi hade tidigare och tanken är att vi ska göra något annat på väggen där regnbågen är idag, berättar Lukas Yang och Zakaria Altaha.

Elevrådet på Örnaskolan, Zakaria Altaha, Lukas Yang och Julia Ahlbin

Parisia Rusha, elev Kråkebergsskolan

- Det var jätteroligt att se den nya matsalen! Jag gillade att det var så mycket grönt. Det känns nästan som en djungel nu och det blir väldigt mysigt att sitta där.

Jag hörde flera av de andra barnen säga att det påminner dem lite om Leo:s lekland med djungeltema.

 

Charlotte Karlsson, Kostchef

- Jag tycker matsalen blev jättefin! Det är lite bistrokänsla över inredningen och det nya flyttbara visningsbordet kommer vi att använda flitigt. Det är perfekt till vår grönsaksskola och "våga smaka" events. Jag vill tacka alla som varit delaktiga från början till slut och drev detta projektet i hamn!

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: