Hylte kommun logotyp

Full fart på Näringslivsdagen

I fredags, den 2 februari, var det fullt hus på Kulturhuset Forum då Näringslivsdagen gick av stapeln för andra året i rad. Näringslivsdagen anordnas för företagare med tanken att skapa en plattform för kunskapsutbyte och nätverkande. Under dagen finns även tjänstepersoner, politiker och organisationer på plats för att svara på frågor och lyssna in vad företagare uttrycker är viktigt för att stärka det lokala företagsklimatet.

Årets upplaga av Näringslivsdagen arrangerades i samarbete med företagarorganisationen Företagarna Hylte. Därtill fanns även Södra Hestra Sparbank, Svenskt Vatten och Näringslivsutveckling Region Halland med som samarbetspartners för att göra dagen möjlig. Moderator för dagen var riksstyrelseordförande för Företagarna Fabian Bengtsson som navigerade dagens program både med en dos humor och värdefulla insikter om omvärldsläget. Efter en frukost som serverades av Tiraholms fisk inleddes dagen med en kort introduktion av Hallands nya landshövding Anders Thornberg. Därefter presenterade kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist och kommunchef Emma Gröndahl vad kommunen arbetar med just nu samt planerna framåt.

Omvärldanalys och föreläsningar

Efter en omvärldsanalys med moderator Fabian drog dagens stora aktiviteter igång. Först fick deltagarna lyssna till en energifylld föreläsning med Jerry Engström som är en av Sveriges mest hyllade marknadschefer. Jerry berättade med många lokala exempel om hur företag kan förbättra sina varumärken och bli bättre på marknadsföring. Därefter följde en kort paus med bulle från Fika by Steph innan dagens andra föreläsare, Linda U Johansson, gick upp på scen. Linda har skrivit boken Metaverse Mayham och är en framstående expert inom området AI och metaverse. Under föreläsningen fick alla en inblick i vad framtiden har att erbjuda, både med de möjligheter och risker som kommer med den snabba digitala utvecklingen.

Workshop för företagsklimatet

Avslutningsvis fick alla företagare, tjänstepersoner och politiker delta i en Workshop som Företagarna Hylte höll i. Här fick publiken svara på frågor om olika påståenden och samtidigt delta i vilket område Hylte kommun ska fokusera mest på framåt för att stärka företagsklimatet. Av de områden som presenterades röstade flest i publiken på samverkan mellan skola och näringsliv. På plats i publiken fanns kommunpolis Sofia Theander som underströk vikten av att samverkan mellan skola och näringsliv är en viktig del i arbetet med att motverka kriminalitet redan i unga åldrar.

Till sist bjöd Tiraholms fisk på en trevlig vintersallad med varmrökt lax från sjön Bolmen.

Stort tack till alla som deltog på Näringslivsdagen 2024 och hoppas på återseende nästa år.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: