Hylte kommun logotyp

Ställ ut era sopkärl synligt

Mellan onsdag (24/1) - fredag (26/1) så kommer Hylte kommun tillsammans med Sandahls att tagga sopkärl med en identifikationstagg.

För att förenkla detta arbete vill vi be er att vänligen ställa ut era sopkärl så att de enkelt syns. De behöver inte stå placerade som vid soptömning, men ställ gärna ut dem från eventuella förråd eller liknande.

Varför behöver kommunen tagga upp soptunnorna?

Många av kärlen har redan tagg idag, men vissa kärl behöver vi tagga om eftersom de inte har någon tagg sedan innan och vissa kärl behöver vi läsa av taggen då vi saknar taggnumret i vårt system.

Vad kommer taggen att användas till?

Vi kommer inom kort att börja använda oss av en tilläggsfunktion i vårt nuvarande system och taggningen är då en viktig del i tömningen. Taggningen kommer delvis kunna användas för att identifiera vilken fastighet som kärlet tillhör, vilken tid kärlet är tömt, samt var chauffören befinner sig. Detta kommer innebära att hela soptömningen blir mer digital och det blir smidigare för oss att kommunicera direkt med chaufförerna.

Vad händer om jag missar att ställa ut mitt sopkärl?

Om vi inte taggar ditt sopkärl under rundan som vi kör onsdag-fredag (24/1 -26/1) så kommer ditt sopkärl att efterkompletteras någon gång under en vanlig sophämtning.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: