Hylte kommun logotyp

Nyfiken på kommande upphandlingar 2024?

Bild: Mathilda och Linda arbetar som upphandlare i Hylte kommun. På bilden står de framför ett träd där gröna löv hänger ner bakom dem. Båda ler stort.

Sedan drygt ett år tillbaka arbetar Linda och Mathilda med upphandling i Hylte kommun.

Nu finns upphandlingsplanen för 2024 publicerad på Hylte kommuns webbplats. I upphandlingsplanen kan du som företag se vilka kommande upphandlingar som kan vara aktuella för er verksamhet att lämna anbud på. Planen är preliminär och under årets gång kan upphandlingar tillkomma eller tas bort.

Sedan drygt ett år tillbaka har Hylte kommun två nya upphandlare. Mathilda och Linda har med sig erfarenhet från både utbildning och tidigare arbete med upphandling i andra kommuner. När Hylte kommun ska köpa in varor, tjänster och byggentreprenader måste upphandlingen följa Lagen om offentlig upphandling (LOU). Lagen finns bland annat för att främja konkurrensen på marknaden och för att upphandlande myndigheter ska ta tillvara på skattemedel på bästa sätt.

Hur har ni utvecklat upphandlingsfunktionen sedan ni började?

- Att utveckla upphandlingsfunktionen är ett spännande uppdrag med flera utmaningar och ett mycket långsiktigt arbete som egentligen aldrig tar slut. Vi vill att upphandlingsfunktionen i Hylte ska vara så bra som möjligt utifrån förutsättningarna och lagstiftningen. En del i att utveckla upphandlingsfunktionen är det interna arbetet genom till exempel utbildningar, planering för upphandlingar kommande år, uppdatering av styrdokument med mera. Men vi vill också arbeta mer externt.

Vad ser ni fram emot?

- Vi vill framöver arbeta mer med det lokala näringslivet. Här ser vi ett behov av att framförallt att ha dialog med er företagare inför kommande upphandlingar. Men även för att inhämta er expertis inom det som upphandlas. Vi hoppas att ni har möjlighet att bidra i detta arbete. Upphandling är något som ständigt är i förändring och måste anpassas efter nya lagar och regler samt hur omvärldsläget förändras. Vi ser framemot att fortsätta utveckla upphandlingsfunktionen i Hylte kommun.

- Kontakta oss gärna om ni undrar något gällande upphandling, avslutar Mathilda och Linda.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.