Hylte kommun logotyp

Torups skola invigd efter stor renovering

Under gårdagen, den 8 november, nyinvigdes Torups skola efter en omfattande renovering. Arbetet har pågått i cirka 1,5 år och har inneburit bland annat tak- och fönsterbyte, fasadåtgärder, tillgänglighetsanpassning, nytt ventilations- och värmesystem, nya toaletter samt utemiljö med sport- och lekutrustning.

Projektet delades upp i etapper och planerades för att inte påverka pågående undervisning avsevärt. I mars var första etappen klar och elever och skolpersonal flyttade in i de nyrenoverade lokalerna. På detta plan, tredje våningen, går idag de elever som tillhör årskurs 4-6. Varje årskurs har ett eget stort, fräscht och modernt klassrum i lugna och harmoniska färger och med modern teknik. Här hittar vi även tre grupprum, som används ofta, möblerade olika för att matcha behov från olika elever.

- Mitt under den pågående renoveringen flöt allt på väldigt bra. Våra lärare och elever har varit väldigt tillmötesgående och lösningsfokuserade på att hitta nya vägar så undervisningen fungerade väldigt bra, säger Marie Blomqvist, rektor på Torups skola.

Ny skolgård och moderna lokaler

Vecka 36 stod skolgården klar och invigdes tillsammans med NCC, elever och personal med korvgrillning. Eleverna älskar sin nya skolgård och gillar att hänga både vid multiarenan, klättertornet, hinderbanorna med mera.

På våning två har elever i årskurs 2 och 3 varsitt klassrum och det finns även två lediga klassrum. Dessa två klassrum är nu möblerade i mindre "avdelningar" med skärmväggar och fungerar tillfälligt som grupprum. Matsal och skolsköterska, skolkurator, rektor, skoladministratör och specialpedagog hittar vi också på våning 2.

På första plan hittar vi träslöjd, syslöjd, årskurs 1, förskoleklass och fritidshemmet. Lokalen för syslöjd inger en ljus och fräsch känsla och är möblerad med stora bord placerade gruppvis, samt har ett eget rum för förvaring av tyger, garn med mera. Årskurs 1 fick tillgång till sitt klassrum under vecka 39 och har gått där i några veckor nu.

- Det bästa är nya, fräscha lokaler. Sedan har det varit trångt under renoveringen och klasserna har varit utspridda, så det är väldigt skönt att vi äntligen är under samma tak igen och har ordentliga klassrum. Skolgården är också fantastisk och eleverna älskar den, vilket är härligt att see, säger Paulina Scholl, lärare i årskurs 1.

Fritidshemmet ligger i den främre byggnaden och i ett stort rum intill håller förskoleklassen till. Även dessa lokaler är nyrenoverade och mycket bra möblerade. Fritidshemmet har tillgång till två generösa lokaler som är snyggt och modernt inredda för deras olika aktiviteter. Inflytten till dessa lokaler skedde i måndags så här är det tämligen nytt för både elever i förskoleklass och de som nyttjar fritidshemmet.

Historiska spår av tidigare renovering år 1949

När skolan skulle byggas 1949 publicerades nedan annons i tidningarna. I dagens media, drygt 70 år senare, ser vi en nyhet i digitalt format.

Nyhetsartikel om bygget av Torups skola 1949

Nyhetsartikel om bygget av Torups skola 1949

Digital nyhet i Hallandsposten. Länk till annan webbplats.

Digital nyhet i Hallandsposten.

Stolta och glada över vår moderna skola

Skolchef/Förvaltningschef Ulf Nilsson höll ett litet tal för rektor, anställda, NCC och de politiker och tjänstemän som kunde närvara. Han uttryckte stor tacksamhet för arbetet från alla inblandade och känns genuint stolt och nöjd med renoveringen och dess slutresultat.

Ulf överlämnar en blomma till Marie.

Ulf överlämnar en blomma till Marie.

Efter invigningen öppnades lokalerna upp under eftermiddagen för allmänheten. Många intresserade invånare och boende i kommunen dök upp för att skåda denna fina, nyrenoverade skola.

Stort lycka till i era nya fina lokaler, önskar vi personal och elever på Torups skola!

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.