Hylte kommun logotyp

Hylte klättrar 40 platser i Svenskt näringslivs ranking

Bild: Näringslivsansvarig Camilla Johansson, kommunchef Emma Gröndahl och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist.

Från vänster: Näringslivsansvarig Camilla Johansson, kommunchef Emma Gröndahl och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist.

Varje år genomför Svenskt näringsliv en mätning där företag svarar på frågor som rör kontakter med kommunen, kommunens attityd till företagande, myndighetsutövning, information och dialog, förutsättningar för företagande och brottslighet mot företag. I den samlade bedömningen, som kom den 23 maj i år, visade resultatet att Hylte är den kommun som klättrar mest i Halland.

Nu har rankingen kommit. Förra året placerade sig Hylte på plats 164. I år klättrar Hylte med 40 platser och hamnar därmed på plats 124 av 290 kommuner.

- Vi såg redan i våras i det samlade omdömet att vi skulle klättra på rankingen. Det känns väldigt bra att vi tar oss hela 40 platser uppåt. Jag tycker det är viktigt att ha en bra och nära dialog med företagen i kommunen där vi samtalar om vad företagen tycker är viktigast för att vi ska utveckla Hylte kommun och företagsklimatet. På vissa områden ligger vi stadigt men vi kommer fortsätta arbeta med de områden där vi ser att vi kan bli ännu bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist.

Framåt i attityd och bemötande

Företag är avsevärt mer nöjda med företagsklimatet i årets mätning i jämförelse med förra året. Det är en av anledningarna till att Hylte kommun klättrar i rankingen. Områden som attityd och bemötande gentemot företag har blivit starkare vilket beror på det långsiktiga arbete som kommunen har jobbat på de senaste åren.

- Vi har dels ett långsiktigt arbete inom organisationen där vi har jobbat med att utbilda medarbetare som möter företag i sin tjänst. Det handlar också om att vi har duktiga medarbetare som brinner för att ge bra service, och det betalar sig när vi tittar på mätningar som dessa. Placeringen är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och är på väg i rätt riktning, säger kommunchef Emma Gröndahl.

Brottsförebyggande och trygghetsskapande insatser

I det samlade omdömet har företag uppgett att de vill se fler insatser inom brottslighet och trygghet. Under hösten har Hylte och Polismyndigheten skrivit på en ny samverkansöverenskommelse som kommer att stärka dessa områden på flera plan. Det har bland annat bildats ett nytt folkhälso- och trygghetsråd med representanter från kommunens samtliga nämnder inklusive Bostadsstiftelsen Hyltebostäder, kommunstyrelsen, föreningar, Polisen, Region Halland, näringslivet och kommunens trygghetssamordnare.

 

Relaterade nyheter:

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.