Hylte kommun logotyp

Skolgården på Torups skola är invigd!

I onsdags invigdes den nya skolgården på Torups skola. NCC, byggentreprenören, bjöd alla elever och lärare på korv med bröd för att fira invigningen.

Elever gick omkring och åt eller satt utspridda över hela skolgården i klättertorn, på stenmurar samt vid bänkar. Fina träd och växter har planterats. Hela skolgården känns ombonad och mysig.

- Vi är superglada över att ha fått tillgång till skolgården och eleverna har väntat länge på detta. Vi har haft en liten gräsyta där 140 elever har samsats och nu har vi en stor skolgård som vi kan dela på, säger Marie Blomqvist, rektor.

Stämningen var god och det märktes att både elever och lärare var stolta och glada över sin nya, stora och fina skolgård. Marie fortsätter:

- Det märks på en gång att konflikterna har minskat och det finns mer utrymme för fysiska lekar där barnen att utmana sig själva mer motoriskt. Vi är så tacksamma över denna fina skolgård.

Ett hav av olika klätterställningar och sittgrupper fyller skolgårdens öppna yta på ett sätt som bjuder in eleverna till lek. Det finns bland annat en inhägnad bollplan där barnen kan spela basket eller fotboll, det finns även kingout-rutor och hopphagar, klättertorn och hinderbanor i olika slag. Vill man ta det lite lugnt finns det flera olika sittmöjligheter. En av de finaste platserna är i skuggan under den stora eken som vackert pryder sin plats där den står kvar sedan tidigare.

- Det är bra att vi har fått den här nya skolgården och det är roligt. Jag gillar framsidan mest för där finns lite roligare saker, men jag gillar baksidan också, säger Sally i årskurs 3.

Sally står på klätterställningen framför bollplanen på Torups skola.

Sally står på klätterställningen framför bollplanen på Torups skola.

Emma, Ella, Liv och Sally sitter på en del av hinderbanan.

Emma, Ella, Liv och Sally sitter på en del av hinderbanan.

Barnen fick tillträde till skolgården i måndags och har redan hunnit leka några dagar på den nya skolgården. Gemensamt för både Emma, Ella, Liv och Sally är att de tycker det är jättestor skillnad från den gamla skolgården.

Nu väntar några veckor till innan alla elever är tillbaka i sina nya klassrum och kan njuta av både en ny skolgård och en färdig, modern och nyrenoverad skola.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.