Hylte kommun logotyp

Testa på det nya tillfälliga utegymmet i Hyltebruk!

Är du sugen på att prova på det senaste inom utegym? Nu har du möjligheten att testa på Omnigym gratis i Hyltebruk under 5 veckor i sommar. Det tillfälliga utegymmet invigdes idag på Brogatan (nära skateparken) och är ett initiativ mellan Hylte kommun och Omnigym.

Utegymmet kommer att finnas på plats bredvid skateparken i Hyltebruk fram till måndagen den 25 juli och erbjuder en varierad träning i form av 9 olika maskiner. Varje maskin är också uppkopplad med sensorer som samlar in data om användningen. Jenny Johansson som är utvecklingsledare inom kultur- och folkhälsoförvaltningen berättar mer:

- Det är ett jätteroligt initiativ! Jag hoppas att detta leder till att fler människor får möjligheten att testa på att träna ute i det fria. Det här är riktiga gymredskap som är anpassade för kunna aktivera hela kroppen, gammal som ung! På maskinerna finns det också QR-koder till videor som visar hur du gör övningarna, så man behöver inte ha några förkunskaper kring gymmaskiner sedan tidigare.

Hylte kommun har fått möjlighet att testa dessa träningsredskap kostnadsfritt. Motprestationen är att företaget bakom redskapen (Omnigym) får genomföra en enkät bland gymbesökare med frågor om vad du som besökare tycker om anläggningen. Enkäten kan besvaras på plats vid maskinerna via en QR-kod eller genom att besöka länken HÄR Länk till annan webbplats.

Passa på att träna och känn på maskinerna nu under sommarmånaderna!

Vill du testa på ett träningspass men vet inte vad du ska börja med?

Omnigym passar även på att skicka med ett enkelt pass som du kan utföra 2 gånger i veckan för att träna hela kroppen. Repetitioner står för antal gånger du genomför en övning innan du vilar, förkortat heter det reps:

10 reps Knäböj x 3
10 reps Bänkpress x 3
10 reps Rodd x 3
10 reps Ryggdrag x3
10 reps Biceps curl x 3
10 reps Tricepspress x3

Tänk på att genomföra övningarna i lugnt tempo och upprepa 10 repetitioner 2-3 set (grupp av repetitioner följt av vila). Du utför 10 reps, vilar i cirka 2 minuter och kör sedan 10 reps igen.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.