Hylte kommun logotyp

Examensfirande av nya undersköterskor

Idag riktar vi ett stort grattis till de elever som tagit examen till undersköterskor på Kompetenscentrum i Hyltebruk! Det är ett gäng lättade och glada examenselever som håller upp diplomen framför kameran. De har under de senaste åren arbetat och studerat 50 procent vardera, en del mer, för att nå hit.

- Det har varit tufft men man lär sig väldigt mycket och det har varit väldigt givande. Att få jobba och studera samtidigt är en jättebra möjlighet, berättar Marianne som är en av examenseleverna.

Utbildningen är en del av vård- och omsorgscollege i Halland. Hylte är en av flera halländska kommuner som har kunnat erbjuda elever att arbeta och studera samtidigt. Samarbetet finansieras av statsbidraget Äldreomsorgslyftet vars syfte är att stärka kompetensen inom kommunal vård och omsorg genom att möjliggöra för personal att utbilda sig på arbetstid.

- Det är viktigt att vi tar vara på vår personal, på deras förmågor och kunskaper. De som har tagit examen idag kommer att göra god nytta för vår kommun och inte minst för våra omsorgstagare. Vi i omsorgsnämnden och på omsorgskontoret är både stolta och tacksamma över våra nyexaminerade undersköterskor, säger Victoria strand, ordförande i omsorgsnämnden.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.