Hylte kommun logotyp

Hur är det att driva företag i Hyltebygden?

Det är en sak att drömma, en annan att göra slag i saken. Att starta gårdsbutik, B&B, hotell eller annan verksamhet på landsbygden är lika lockande som det kan vara läskigt. Finns det kunder här? Hur börjar man? Går det ens att driva något mitt i skogen?

Lev din dröm Hylte har publicerat två filmer, där människor som är nyfikna på hur det är att driva företag i Hyltebygden, har fått ställa frågor till två av Hyltes egenföretagare. Ida på Alebo pensionat och Louise på Bergåsa B&B. I filmerna svarar de på hur det är att driva hotell, restaurang, B&B, gårdsbutik och catering på landsbygden. Varför de valt att flytta tillbaka respektive stanna i kommunen. Hur man får familjeliv att gå ihop med egenföretagande och varför du, om du funderar på att flytta till landsbygden, borde göra slag i saken.

Landsbygdsveckan 2-7 maj 2023

För första gången någonsin arrangeras Landsbygdsveckan. Initiativtagare är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket. Syftet med Landsbygdsveckan är att lyfta frågor som rör hållbar utveckling på landsbygden och bjuda in organisationer, kommuner och regioner att bidra med innehåll och aktiviteter över hela landet.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.