Hylte kommun logotyp

Elever och skolpersonal flyttar in i nyrenoverade lokaler

Nu är tiden inne då elever och skolpersonal flyttar in i den nyrenoverade byggnaden. Eleverna har tre stora klassrum och tre grupprum i denna delen av skolbyggnaden.

De nyrenoverade klassrummen är utrustade med nya skolbänkar och stolar. Mellan platserna finns skärmskydd för att elever ska få jobba ostört när det krävs eller när de behöver arbetsro. Istället för en whiteboard har klassrummen en digital skärm, ”clevertouch”, till hjälp i undervisningen.

Vi har fått tillgång till mer tjänliga lokaler och miljön är mycket bättre. Vi kommer så klart fortfarande leva mitt i en byggnation, men första delen är klar och det ser vi mycket positivt på. Eleverna har fått komma hem till sina nya klassrum och vi hoppas att de blir laddade med en massa ny energi, säger Marie Blomqvist, biträdande rektor.

Fritidshemmet, som framöver kommer hålla till i den lägre byggnaden närmast vägen, har för tillfället fått flytta in i matsalen. Personalen har satt upp öar av olika pyssel-/lekhörnor där barnen kan hålla till. I nästan alla fönster står det blommor och fönsterna är även utrustade med markiser som skydd mot solens starka strålar.- Att personalen kommer finnas samlade är kul. Det finns närhet till fler funktioner i samma byggnad vilket är jättebra, både för oss och våra elever, säger Marie.

Etapp två av renoveringen är påbörjad i övriga delar av skolbyggnaden och i augusti väntas utegården mot förskolan vara klar.

I samma del har även skolsköterska, kurator, administratör och rektor fått tillgång till nya, fräscha rum. I den ljusa korridoren utanför har en soffa och två fåtöljer hittat sina platser och ger en mysig känsla till rummet, där elever kan slå sig ner i väntan på att få komma in till exempelvis skolsköterskan.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.