Hylte kommun logotyp

Tyskaelever på Örnaskolan tog 4:e plats i regionfinalen i internationell språktävling

Det var under torsdagen som regionsfinalen i den internationella språktävlingen, Språkolympiaden, avgjordes i Helsingborg. Högstadieelever från södra Sverige tävlade i både geografi och grammatik. Med i tävlingen fanns två stycken tyskaelever från Örnaskolan - påhejade från sina klasskamrater och lärare.

- Det är verkligen jätteroligt! Vi har varit med några gånger tidigare men detta var första gången vi kommit med ända till regionsfinalen, berättar Jacqueline Rumpunen som undervisar i tyska på Örnaskolan.

Även Helena, Jacquelines kollega som också varit med nere i Helsingborg uttrycker en stor glädje över ungdomarnas prestation.

- Det var en fantastisk dag som ger mersmak. Vi hoppas kunna göra detta även nästa år. Jag är så stolt över att vi har så fina och duktiga elever, säger Helena Torhall, lärare.

I språkolympiaden tävlar först varje enskild elev genom att skriva ett prov via internet. I kvalprovet besvaras frågor som innefattar geografi, litteratur och historia men även elevens ordförråd, grammatik och situationsbaserad kommunikation testas. Därefter räknas medelpoängen ut av de 5 bästa resultaten från varje skola som sen avgör om skolan går vidare till regionsfinalen.

Ett stort grattis riktar vi till eleverna Alexander Abazeed och Viktor Beles som var med och tävlade i torsdags!

Språkolympiaden

Språkolympiaden eller International Language Competition är en språk- och kulturtävling i moderna språk och svenska för grund- och gymnasieskolor. Syftet med tävlingen är att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå genom att premiera att elever satsar på och blir duktiga på språk. Man vill öka ungdomars intresse för de länder där målspråket talas och som följd av tävlingen vill man öka och fördjupa kunskaper i språk hos ungdomar.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.