Hylte kommun logotyp

Solpaneler och utemiljö börjar ta form på Torups skola

Solens strålar skiner och våren börjar sakta smyga sig in över Torups skola. På det nyrenoverade taket i den bortre byggnaden har solceller satts upp för att börja producera el till skolans innemiljö. För att markera ingången har ett nytt entrétak i ljus nyans byggts till och tegelfasaden har fått nya fogar. Renoveringen fortskrider och det är glädjande att se hur allt börjar ta form.

Stora fina betongplattor pryder och ramar in utsidan av den nya entrén. Stenmurar har börjat byggas upp på skolgården för att formge en stimulerande och härlig utemiljö. Nu dröjer det inte heller lång tid förrän träd planteras i de stora groparna som grävts upp på skolgården.

Lokalerna i den bakre byggnaden blir mer och mer färdiga. Både klassrum och grupprum har fått nya innertak och anslagstavlor är på plats. Toaletterna är i stort sett klara, samt fler till antalen.

- Vi har fått många fler toaletter, vilket är superskönt för att slippa köbildning, säger Marie Blomqvist, biträdande rektor.

Om några veckor är det dags för eleverna att flytta in i den nyrenoverade delen av skolan. Även skoladministratör, skolsköterska, skolkurator och specialpedagog flyttar in i sina nya lokaler i byggnaden.

- Våra lärare och elever är väldigt tillmötesgående och lösningsfokuserade på att hitta nya vägar i den renoveringsmiljö som vi är i nu så undervisningen fungerar väldigt bra, säger Marie.

Följ nyhetsflödet om Torups skola för att ta del av den spännande fortsättningen då eleverna har fått flytta in i de nya miljöerna.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.