Hylte kommun logotyp

Nya korttidsboendet på Bäckgatan invigt

Under fredagen invigdes det nya korttidsboendet på Bäckgatan i Hyltebruk. På plats samlades personal, brukare med anhöriga, lokala politiker, chefer och byggkonstruktörer för att tillsammans öppna portarna till det nybyggda boendet.

Bakom projektet ligger Hyltebostäder som äger tomten och har drivit byggnationen. Hylte kommun hyr i sin tur lokalerna till att driva korttidsboende. Här ska barn och ungdomar med funktionsnedsättning erbjudas en plats för rekreation och miljöombyte, men även avlastning för föräldrarna. Några bor här ett par dagar i veckan och andra någon dag i månaden. Maria Hedin (S), ordförande i styrelsen för Hyltebostäder, höll ett kort tal där hon sammanfattade byggnadsprocessen och skickade lyckönskningar till verksamheten som nu ska få starta upp i dessa efterlängtade lokaler. Omsorgsnämndens ordförande Victoria Strand (S) invigde sedan officiellt genom att släppa ut ballonger i olika färger och former.

- Ballongerna symboliserar att alla får vara fria och vara den man är och vill vara. Kreativitet, glädje och vänskap ska få sväva fritt på korttidsboendet, säger Victoria Strand (S).

Efter invigningen följde korvgrillning och möjlighet att titta in i rummen. Här finns plats för sex boende. Flera rum har egen toalett och utgång till uteplatsen. Personal kommer att finnas på plats dygnet runt och boendet har utformats med stora ytor för gemensamma aktiviteter. All inredning är tillgänglighetsanpassad för att alla ska ha möjlighet att delta i exempelvis gemensam matlagning. På gården finns också en upplyst slinga för motion.

- Det är jättepositivt för hela Hylte kommun att få ett så fint korttidsboende. Det känns jätteroligt, säger Victoria Strand (S).

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.