Hylte kommun logotyp

Bokslut för Hylte kommun 2022

Storsatsning på infrastruktur i Kinnared, satsningar på IT-säkerhet och arbetslösheten minskar i Hylte kommun. Det är några punkter som kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) lyfte på torsdagens presskonferens angående bokslutet 2022.

Hylte kommun gör sitt genom tiderna tredje bästa resultat med plus 21,1 miljoner kronor. På raden för resultatet står det dock minus 3,9 miljoner. Det beror på att stora delar av kostnaden för infrastruktursatsningen i Kinnared kunde läggas på 2022 års budget.

- Det känns väldigt bra att redan för budgeten 2022 kunnat beta av 21 av 25 miljoner kronor. Den nya vägen är en viktig satsning för att utveckla näringslivet i Kinnared och som på sikt kan ge både fler arbetstillfällen och fler invånare, säger Ronny Löfquist (S).

Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten ligger på lägsta nivåer sedan 2017. Under 2022 sjönk den med 1,1% och ligger nu på 8,3%. I Halland var Hylte den kommun som minskade mest följt av Halmstad kommun som minskade arbetslösheten med 0,6%.

Renovering av Torups skola, satsningar på IT-säkerhet, gatubelysning och renovering av Unnaryds brandstation är ytterligare investeringar som gjorts under 2022. Den totala investeringsvolymen är 74,3 miljoner varav den största posten är renoveringen av Torups skola som uppgår till 24,9 miljoner.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.