Hylte kommun logotyp

Hylte kommun säljer tomter för 1 kr per kvadratmeter

Går du i tankarna om att bygga nytt hus? Hylte kommun har flertalet tomter till salu för 1 krona per kvadratmeter. Tomterna är spridda över flera orter i kommunen som Brännögård, Kinnared, Landeryd, Långaryd, Rydöbruk, Unnaryd och centralorten Hyltebruk.

När nya områden byggs har vissa tomter blivit över och för att stimulera till inflyttning och nybygge har kommunfullmäktige beslutat att sänka priset på tomterna. Vid köp av tomten åtar du dig att bebygga ett bostadshus på tomten.

Hylte kommun har som mål att växa till 12.000 invånare 2040. För att nå målet är nybyggnation en viktig del i kommunens arbete för att öka inflyttningen till kommunen. Idag har Hylte kommun strax över 10.600 invånare och vi ser att Hylte kommun har många värden att erbjuda som flyttbenägna grupper tenderar att söka efter. Närheten till orörd natur och skog är två sådana egenskaper som Hylte kommun kan erbjuda. Kommunstyrelsens ordförande, Ronny Löfquist (S) berättar mer:

- Vi har som ambition att öka bostadsbyggandet i kommunen. Därför har vi fattat ett antal beslut för att stimulera ett ökat byggande. Till exempel detaljplanerar och exploaterar vi nya områden. Ett annat är att kraftigt reducera priset på våra strötomter.

Under 2023 finns det därmed möjlighet att förvärva tomter till ett väldigt billigt pris. Observera att ni själva får räkna om priset till 1 kr per kvadratmetern. Storlek på tomten står på respektive tomt. Via länken nedan finns en lista över tomter som igår i sänkningen.

Läs mer och se de lediga tomterna HÄR

Förtydligande: Vid köp av tomten åtar du dig att bebygga ett bostadshus.

För mer information kan ni kontakta kommunens kontaktcenter på 0345 180 00 eller maila kommunen på kommunen@hylte.se

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.