Hylte kommun logotyp

Hyltebiblioteken börjar med Bibblix - ny app med läsning och inspiration för barn!

Region Halland har i samarbete med Sambruk gjort en satsning på det läsfrämjande arbetet i regionens alla kommuner. Barnbiblioteksappen Bibblix erbjuds nu alla yngre läsare genom samtliga kommuners folkbibliotek.

Appen riktar sig till barn 6–12 år och är tänkt att inspirera till läsning på fritiden. I Bibblix finns det mer än 3000 populära svenska barnböcker att läsa i smartphone eller på surfplatta. Kommunerna som är anslutna är Kungsbacka, Varberg, Hylte, Halmstad, Laholm och Falkenberg.

- Vi är otroligt glada att kunna utöka vårt digitala utbud med en fantastiskt fin och inspirerande e-boks-app för barn i åldern 6-12 år. Appen Bibblix är gratis och innehåller e-böcker samt boktips. Barn och unga är vana att navigera digitalt, så vi hoppas på en stor spridning inom målgruppen, säger Jessica Blohm, bibliotekschef på Hylte kommun

Appen Bibblix finns att ladda ned gratis på App Store för iOS-enheter och Google Play för Android-enheter.

Läs mer om Bibblix och hur du kommer igång HÄR

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.