Hylte kommun logotyp

Ansök om fritidskortet 2023

Är du under 20 år och folkbokförd i Hylte kommun? Då får du inte missa fritidskortet! Fritidskortet erbjuder avgiftsfritt resande med Hallandstrafikens bussar, Öresundstågen, Krösatågen och Västtrafik i hela Halland 15.00 - 04.00 måndag - fredag, skol-och studiedagar, samt dygnet runt lördag, söndag och vissa lovdagar.

Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år gamla ( födda 2003 - 2016).

Ansökan 2023

Ansökan för fritidskortet 2023 har nu öppnat. Du som ansöker kan nu välja mellan att få kortet hemskickat eller enkelt beställa det så att du får det i Hallandstrafikens app. Om du hellre föredrar att få biljetten direkt i appen så behöver du ha Hallandstrafikens app installerad, samt registera ditt telefonnummer i appen.

- Det är ett riktigt roligt erbjudande för kommunens ungdomar och i år har Hallandstrafiken även ordnat så att ungdomarna enkelt kan sköta sitt resande i appen. Det är toppen tycker vi, säger Malin Söderberg, kommunvägledare på Hylte kommun

Men om man hellre vill ha ett fysiskt kort då, hur gör man då?

- Vi har skapat så att det finns två olika e-tjänster. Vill man hellre ha det fysiska kortet så väljer man helt enkelt bara den e-tjänsten som heter "Fritidskortet beställning" och önskar man få sitt kort i appen är det "Fritidskortet app" som gäller, berättar Anna-Carin Asteberg, kommunvägledare på Hylte kommun.

Vill du ansöka om årets fritidskort eller läsa mer? Då hittar du information och e-tjänsterna HÄR

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.